Over ons?

Nou ja. Over mij dan.

‘Ik ben Jeroen van Esch. Ik maak met hart en ziel websites en branding. Communicatie in al haar diversiteit.’

Ik zit altijd voor u klaar

Let op: een goed verhaal. ‘Dat ik een dikke week te laat ter wereld kwam had een goede reden. Het was midden in De Legendarische Winter van ’78-‘79. Metershoge sneeuwbergen, bittere kou. Nieuwsgierigen kwamen de pasgeborene op schaatsen bezoeken, zó koud was het. Of ze bonden kousen om hun schoenen. Althans, dat beweert mijn vader nog steeds met droge ogen.’

‘De afgelopen veertig jaar ben ik vooral gegroeid. Fysiek wat sneller dan mijn geest kon bijbenen. Het voordeel van een kantoor is dat je niet buiten zit in de regen, het nadeel is dat je een zittend bestaan leidt, af en toe rollend, richting koffie-automaat. Ik probeer dit te compenseren met (kijken naar) voetbal, maar ja, die derde helft. Daarom heb ik nog steeds volop doorgroeimogelijkheden, ondanks dat ik al jaren eigen baas ben.’

Groeien en bloeien

‘100 Jaar geleden was ik student Journalistiek aan de Windesheim in Zwolle. Toen de jaren vorderden ontdekte ik echter dat ik het vormgeven van de krant nóg leuker vond dan hem vol te schrijven. Ik monsterde aan bij een reclamebureau, volgde een opleiding vormgeving en zag mogelijkheden om al die toffe vakgebieden te gaan combineren. Na een avontuur in de fotografie, ook al een liefhebberij (het houdt niet op, niet vanzelf) besloot ik dan eindelijk dat ik op eigen benen moest gaan staan.

COMNOU! doopte ik mijn nieuwe liefde, precies op Valentijnsdag 2011.

‘Na een avontuur in de fotografie, ook al een liefhebberij (het houdt niet op, niet vanzelf) besloot ik dan eindelijk dat ik op eigen benen moest gaan staan.
COMNOU! doopte ik mijn nieuwe liefde, precies op Valentijnsdag 2011. Het netwerk groeide mee, klanten stroomden toe. Om me niet te eenzaam te voelen ben ik een bonsaiboerderij begonnen.

Op zaterdag ben ik verslaggever van het beloftenteam De Lammetjes (JO9-2) van SV Gramsbergen, te volgen op X. Daarnaast speel ik graag het prachtige Mahjong of een potje Ark Nova.’ Tijd is inderdaad de grote vijand.

Alleen?

Welnee. ‘Hoewel ik officieel een klassieke eenpitter ben, doe ik niet alles zelf, kom nou! Ik omring mij graag met vakmensenGetalenteerde vormgevers en programmeurs, handige signmakers, uiteraard voordelige drukkerijen en ervaren timmermannen (voor als er iets aan een muur moet komen en daar ook moet blijven hangen).

Daarnaast is er natuurlijk onze Jaline, die gespecialiseerd is in huisstijlen in het algemeen, en logo’s in het bijzonder. Grote kans dat zij het eerste aanspreekpunt is voor het kopje ‘branding’. 

Begeleiding

‘Om meer verdieping aan mijn werk te geven begeleid ik op vrijwillige basis een aantal deelnemers van Zorgvoorziening De Samenwerking, locatie Circus, in Hardenberg. We herstellen computers, doen het nodige qua reclame en op ICT-gebied voor het pand en houden de computerhoek up-to-date.’

Dit is ook de reden dat we een kantoorruimte in het Circus hebben.

‘Als klant heb je meestal persoonlijk contact met mij. Ook jouw bedrijf zet ik graag professioneel, en niet onbelangrijk, betaalbaar op de kaart. Laten we samen verder groeien.’

Oog voor anderen

Naar school in Gambia

Wij vinden dat je altijd oog moet hebben voor anderen. De één noemt het maatschappelijk verantwoord ondernemen, een ander omzien naar je omgeving.

HSL Farato

Wij sponsoren een basisschool in Gambia met een website en hosting. Ze hebben nauwe banden met de Albertus Risaeusschool in Hardenberg. Om toekomstige acties goed te kunnen communiceren was een nieuwe site nodig. Neem eens een kijkje op de Humanity School of Learning in Farato, Gambia.

Oog voor anderen

Naar school en wonen in Congo

Wij vinden dat je altijd oog moet hebben voor anderen. De één noemt het maatschappelijk verantwoord ondernemen, een ander omzien naar je omgeving.

Huis Elongo

Wij steunen een gezin in Congo met een website en hosting. Drie jongens en een meisje zonder ouders. Hun zus is geadopteerd en woont in Nederland. Samen met haar nieuwe moeder steunt ze haar familie, maar dat is erg kostbaar. Daarom is er een sponsorproject opgezet om hen te helpen met helpen.