Roelof Elsinga Muziekproducties

Roelof Elsinga

Roelof Elsinga is producer, componist, arrangeur en organist. Zijn klanten bestaan uit internationaal bekende koren en kerkgenootschappen. Wij mochten een nieuwe website realiseren, met als belangrijkste pijlers een aantrekkelijke concertagenda en bladmuziek-app. Daarnaast ontwierpen we een nieuw logo.

  • Opdrachtgever: Roelof Elsinga Muziekproducties
  • Opdracht: website, logo, bladmuziek-app
  • Website: http://roelofelsinga.nl/

De opdracht luidde: maak een nieuwe website. Integreer een aantrekkelijke concertagenda en optie om bladmuziek en MP3’s gelijktijdig af te spelen. Tot slot bestond er nog geen logo.

Een app die bladmuziek als pdf toonde en tegelijkertijd de MP3 afspeelde bestond nog niet. Deze is op maat gemaakt en wordt voortdurend doorontwikkeld.

Roelof Elsinga (1945) kreeg naast zijn onderwijsbevoegdheid, zijn orgelopleiding van Luit Doornbos en Evert Westra. Hij is nu meer dan 50 jaar kerkorganist.

Bij de FNZ ontving hij zijn koorleidersvorming. Door middel van veelvuldige praktijkoptredens met professionele orkesten in concerten en studio-opnames bekwaamde hij zich ook in orkestdirectie.

Componeren
In zijn compositorische werk is hij sterk beïnvloed door Piet Rippen. Roelof Elsinga is 43 jaar actief geweest in het onderwijs, met name op de Guido de Bresschool in Ommen. Daarnaast is hij sinds 1975 verbonden aan Studio Mirasound te Amersfoort, als muziekregisseur, producer en arrangeur.

Arrangeren
Roelof schrijft en arrangeert veel muziekwerken, die vaak voor cd- en dvd-opnames worden gebruikt. Zo schreef hij veel muziek voor bijvoorbeeld het internationaal bekende  Westlands Mannenkooren ook een ander bekend mannenkoor Edoza uit Sneek gebruikt zijn muziek.

Produceren
Voor de zanger Piet Baarssen uit Urk produceerde hij 2 cd’s en 1 dvd met veel nieuwe eigen liederen en arrangementen. Ook schreef hij talloze bewerkingen voor kerkelijk gebruik. Bij bijna alle Psalmen en Liederen uit het Liedboek voor de kerken maakte hij bewerkingen voor orgel, fluit en trompet. Voor al deze activiteiten werd hij in 2009 koninklijk onderscheiden.

Hebt u als koor of producer interesse in onze app? Stuur ons dan een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op over de mogelijkheden.

Schoenservice Herman Meerholz