Stichting Still Fotografie

Stichting Still

Stichting Still Fotografie zorgt in de kwetsbare en kostbare uren van het korte leven of na de geboorte van het levenloze kindje voor foto’s van de ouder(s) met hun zoon of dochter. Met respect voor en rust in deze overweldigende situatie, wordt een fotoreportage gemaakt die de liefde voor het kleine mensje vastleggen en haar of hem een gezicht geven.

Dit bijzondere en indrukwekkende werk wilden wij graag steunen door middel van een praktische website, waarop het werk van Stichting Still duidelijk wordt uitgelegd, en mensen een reactie kunnen achterlaten.

Geen kosten voor ouders

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan de fotoreportage. Alle foto’s en auteursrechten over de foto’s zijn van hen. Geen addertjes onder het gras, geen ingewikkelde voorwaarden. Enkel compassie voor wat hen overkomt.

Fotografe Melanie zet vrijwillig haar uren in en declareert bij de stichting enkel haar materiaal- en reiskosten. De combinatie van donateurs en de lage kosten, zorgen dat de stichting kan bestaan.

Fotografe Melanie Plaggenmarsch – de Haan is zelf moeder van vier prachtige kinderen. Ze zet haar expertise met veel toewijding vrijwillig in voor de stichting, die ze zelf opzette. Met compassie, rust en altijd respect voor de emoties en privacy van de ouders en het (stervende) kindje. Ze maakt de foto’s op het moment dat de ouders er klaar voor zijn – het leven staat op deze momenten letterlijk even stil. Melanie en haar camera zijn niet bepalend en er wordt niets gearrangeerd, slechts alle liefde wordt vastgelegd in foto’s.

 

Vormgeving boeken
Teun’s Hoeve