Vormgeving boeken

De val van Rome

Wanneer Alessandro in 1493 de opdracht krijgt zich in Rome te vestigen, is hij bereid hier alles voor op te geven. Zelfs zijn gezin. Zijn zoon Giuseppe wordt betrokken in de deal met zijn nieuwe baas, terwijl Catharina, zijn vrouw, haar eigen strijd voert.

De decadentie van Rome en het Vaticaan vormen het decor waarin Alessandro en Giuseppe steeds verder van elkaar verwijderd raken. De één wil trouw blijven aan zichzelf terwijl de ander zich verliest in de ongekende mogelijkheden van zijn tijd.

Daardoor dreigt hun broze verhouding te breken. Deze historische roman biedt een intrigerend beeld van de turbulente en extravagante tijd die de opmaat vormt voor een nieuwe beweging vanuit het noorden van Europa: de Reformatie. Het verhaal beschrijft de grootse resultaten van de Renaissance. Tegelijkertijd is zij ten onder gegaan aan haar eigen zelfverrijking. Een tegenstelling die in alle lagen van het leven merkbaar was. Temidden van deze paradox speelt de paus uit de Nederlanden een eigenaardige rol.

”Waanzin. De val van Rome’ vormt met ‘Begeerte. Het verval van Rome’ een indrukwekkend tweeluik over een belangrijke periode in de geschiedenis van Rome en Europa.’

Historicus

Sander Hof is afgestudeerd in de kerkgeschiedenis aan de Theologische Universiteit Kampen en kenner van Rome en het Vaticaan. Al jaren leidt hij geïnteresseerden rond in de eeuwige stad.

Suits and ties
Stichting Still Fotografie